Cum gătim cu fibre?
Baza pentru copt Fibrochef este un înlocuitor de făină, care conține fibre de bambus, fibre de psyllium și castane.
Mixtul de fibre are capacitatea de a absorbi apa și de a mări volumul, de aceea ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate, apoi vor fi lucrate împreună, și vor fi lăsate 5 minute la odihnă.
Fibrele au nevoie de puțină îngrijire. Dacă vrem să întindem aluatul, sau vrem să-l formăm fără spargeri, trebuie să ne ”jucăm” puțin cu el. Rostogolim, rulăm stânga-dreapta, să obținem un strat lucios, gelos pe suprafață, pentru o formare mai ușoară.
Cuptoarele sunt diferite. Caracteristicile individuale pot influența timpul de coacere. Fibrele preferă ventilația și coacerea lentă la o temperatură mai scăzută (170-180°C), pe o poziție mai joasă a cuptorului. În airfryer cornurile și pânicile devin și mai pufoase.
Albușurile de ouă se bat spumă pentru a adăuga mai mult aer în aluatul produselor de patiserie. Dacă suntem în grabă putem sări peste această etapă, și putem să amestecăm ingredientele lichide împreună.
Cantitatea zahărului detox depinde de preferințe individuale.
Experimentează cu încredere rețetele tale proprii și împărtășește-le cu noi!
Urmărește pagina noastă de Facebook și grupul de suport Gătim cu fibre!