Durata de livrare: 2-3 zile lucrătoare
Pasta uscată cu făină de banane verzi Paleolit a fost creată pentru persoanele care urmează o dietă paleolitică, precum și toți cei care evită consumul de gluten și alte alergene și/sau substanțe care provoacă permeabilitate intestinală și iritații ale intestinului. Pe lângă acestea, pasta uscată cu făină de banane verzi Paleolit are un conținut scăzut de carbohidrați (conține cu aproximativ 40% mai puțini carbohidrați decât pastele tradiționale!) și, datorită conținutului său mai mare de acid fitic, doar o fracțiune din acești puțini carbohidrați este absorbită, deoarece acizii fitici reduc descompunerea amidonului în zahăr. Datorită conținutului scăzut de carbohidrați absorbabili, este recomandată și pentru persoanele cu diabet și cele care țin dietă.
Pasta uscată cu făină de banane verzi Paleolit nu conține gluten, dar nici prolamine, lecitine și saponine, care toate ar putea crește permeabilitatea intestinală și inflamația. Saponinele pot perfora peretele intestinal, prolaminele pot irita peretele intestinal cauzând inflamație, iar lecitinele pot modifica structura peretelui intestinal, făcându-l mai permeabil, astfel încât substanțe care pot induce procese autoimune să ajungă în sânge. Porumbul, orezul, hrișca, quinoa, meiul, grâul, orzul, grâul dur, ovăzul, amarantul, linte, fasolea, năutul și toate tipurile de cereale și leguminoase conțin cantități mari de astfel de prolamine, lecitine și, în multe cazuri, și saponine. Componentele glutenului sunt, de asemenea, parte din grupul lecitinelor și prolaminelor și au un efect similar asupra organismului. Multe alimente fără gluten sunt făcute din porumb, ovăz și alte materiale prime care conțin prolamine și lecitine. Totuși, pasta uscată cu făină de banane verzi Paleolit este liberă de acestea și este low-carb!
Valoare energetică la 100g | 1417kJ/ 338kcal |
Grăsimi (lipide) | 12.73g din care grăsimi saturate: 6.97 g |
Carbohidrați (glucide) | 38.29g din care zahăruri 0.22g |
Proteine | 14.04g |
Sodiu | 0.01g |
Despre ingredientele folosite pentru pastele uscate cu făină de banane verzi Paleolit:
Făină de banane verzi:
Caracteristica principală este conținutul de amidon rezistent (RS), care este absorbit și afectează metabolismul într-un mod diferit față de alte tipuri de amidon. Făina de banane verzi, care conține amidon rezistent, este subiectul multor cercetări. Fiind natural fără gluten, acest tip de făină poate fi utilizat singur sau poate fi bine combinat cu alte făinuri. Este o sursă de făină fără gluten potrivită pentru cei cu boala celiacă, sensibilitate la gluten și diverse intoleranțe alimentare. Poate fi integrată cu ușurință în diverse diete, precum dieta pentru diabetici, dieta mediteraneană, dieta pe baza grupei de sânge, dieta Atkins, dieta Zone, dieta pentru cei cu intoleranță la lactoză sau dieta paleolitică.
Amidon de tapioca fără alergeni:
Amidonul de tapioca folosit pentru pastele uscate cu făină de banane verzi Paleolit nu conține nici măcar urme de prolamine, lecitine, saponine (și, bineînțeles, gluten). Deși amidonul de tapioca (ca și alte amidonuri) are un conținut ridicat de carbohidrați și un indice glicemic mare în sine, este folosit în cantități mici în pastă, combinat corespunzător cu conținutul de acid fitic din făina de susan, ceea ce reduce absorbția amidonului. Astfel, conținutul de carbohidrați, indicele glicemic și nivelul de sațietate al pastei uscate finale sunt scăzuți.
Ouă proaspete de găină crescută în sistem free-range:
Pastele uscate cu făină de banane verzi Paleolit sunt preparate exclusiv cu ouă proaspete, nu cu lichid de ou sau pudră de ou. La fiecare producție de paste, "făinurile" sunt amestecate cu ouă proaspete sparte manual, nu cu ouă deja sparte în prealabil, iar ouăle folosite provin de la propria noastră fermă de găini. Nu folosim apă adăugată în procesul de producție. Pentru fiecare kg de „amestec de făină” folosit la producția pastelor uscate cu făină de banană verde Paleolit se utilizează 15 ouă de mărimea M, adică fiecare porție de paste uscate conține aproape 15 ouă! Nu facem economie!
Făină de susan presată la rece:
Există două probleme cu semințele măcinate. Prima este că, datorită conținutului lor ridicat de ulei, aproape 50%, nu pot fi măcinate la finetea făinii, iar a doua este că o mare parte a conținutului lor de ulei este compusă din acizi grași omega-6, a căror evitare este crucială pentru atingerea unui raport corect omega-6/omega-3. Din acest motiv, pentru făina de susan utilizată în pastele uscate cu făină de banane verzi Paleolit, eliminăm o mare parte a conținutului de ulei prin presare la rece, fără solvenți chimici. Doar 20% din conținutul original de ulei rămâne în făina de susan obținută astfel. Făina de susan produsă în acest mod are un conținut aproape dublu de minerale, proteine și fibre în comparație cu semințele măcinate obișnuite.
Gustul și textura pastelor uscate cu făină de banană verde Paleolit sunt identice cu ale pastelor tradiționale de grâu cu ou, dar sunt „paleo”. Conținutul lor de carbohidrați este cu aproximativ 40% mai mic decât al pastelor tradiționale. Datorită conținutului ridicat de susan presat la rece, este bogat în sesamină. Sesamina este capabilă să sporească nivelul de gamma-tocoferol în țesuturile organismului, care este cel mai eficace membru al familiei vitaminei E. De asemenea, reduce transformarea acizilor grași omega-6 în acid arahidonic (acel acid gras din care se formează substanțe asemănătoare hormonilor cu efect inflamator și de aceea consumul ridicat de omega-6 este atât de dăunător). În paralel, sporește formarea acidului dihomo-gamma-linolenic în organismul nostru, care este precursorul unor compuși hormonali cu efecte benefice asupra inflamației. În plus, sesamina sporește și arderea grăsimilor.