Gândul la eclere nu mi-a dat pace, mai ales după ce mulți dintre membrii grupului de suport ”Gătim cu fibre” au votat aluatul opărit ca fiind desertul preferat. 
Și bine au făcut!
Pentru că, să vă spun un secret, și eu sunt o mare admiratoare a eclerelor pufoase, cu crema de vanilie și frișcă delicată. A trecut o veșnicie de când n-am mai savurat așa ceva!Dar duminica aceasta, m-a cuprins pofta irezistibilă și, având câteva momente libere seara, m-am gândit: De ce să nu încercăm profiterolul din fibre?
Și uite așa, am reușit să creez 10 eclere de-a dreptul delicioase.
Acum, mă confrunt cu o mică „revoluție” familială: toți sunt nemulțumiți că n-am făcut mai multe!
Dar asta e doar încă un motiv să repet experiența în curând, nu-i așa?
Mai multe rețete găsiți în grupul nostru de suport: Grupul nostru de pe Facebook
Rețeta ECLERE din fibre:
Am amestecat 75 ml de apă cu 75 ml de ulei de cocos, adăugând un praf de sare și o lingură de zahăr. În momentul în care amestecul a început să clocotească, am adăugat 40 g de înlocuitor de făină din fibre Fibrochef, amestecând atent și prăjind compoziția timp de aproximativ 3 minute. Poate să se separe puțin uleiul, dar nu e o problemă. Am lăsat compoziția să se răcească, iar după răcire, am transferat-o în blender, amestecând-o inițial singură, apoi incorporând un ou până când textura a devenit cremoasă. Am hotărât să adaug încă o jumătate de ou în amestec. Am transferat crema obținută într-un poș pentru patiserie și am format mici grămezi pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
Am pulverizat apă sub hârtia de copt și am stropit și gogoșelele cu apă, sperând ca aburul fierbinte să aibă un efect benefic asupra texturii fibrelor.
Le-am copt la 200 de grade Celsius timp de 15 minute, apoi am redus temperatura la 170 de grade și le-am lăsat să se coacă pentru încă 20 de minute. La final, am oprit cuptorul și am lăsat gogoșelele să se usuce timp de 10 minute cu ușa cuptorului deschisă.
Pentru umplutură, am optat pentru o cremă de ou fiert combinată cu frișcă de cocos, desigur fără zahăr și lactate.
De ce am ales noi fibrele în loc de făină sau semințe să coacem?
În timp ce ne-am concentrat pe persoanele cu anumite condiții de sănătate (diabet, rezistență la insulină, boli autoimune, alergii și intoleranțe alimentare etc.), înlocuitorul nostru de făină din fibre se adresează unui public larg, interesat de un stil de viață sănătos în general. Acesta încurajează schimbări pozitive în alimentație, oferind în același timp soluții practice.
Conform liniilor directoare ale Organizației Mondiale de Gastroenterologie, pentru a evita probleme digestive frecvente, cum ar fi constipația sau diareea, cantitatea recomandată este de 20-30 g.
În agitația zilnică, o alimentație bogată în fibre este adesea neglijată, iar în locul ingredientelor bogate în fibre, alegem frecvent alimentele rafinate ultraprocesate.
Ne-am păstrat promisiunea de a oferi numai ingrediente de cea mai bună calitate: fără adaosuri sau alergeni: fibră de bambus (muguri de bambus), fibră de psyllium și castane, combinația câștigătoare, plină de beneficii pentru sănătate.
Ce poți coace din fibre?
Practic, poți coace orice. Cu înlocuitorul nostru de făină din fibre – FIBROCHEF – nu ai limite în bucătărie. Vino să vezi idei și rețete în comunitatea noastră fantastică, unde deja e în vogă coacerea cu fibre: Grupul nostru de pe Facebook
Te invităm cu drag și te încurajăm să împărtășești povestea ta și noile tale rețete!